Bakan Açıkladı! Eczanelerde Poşetler Ücretsiz Olacak

haberler,haber,adana,adana haberleri
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eczanelerde poşet kullanımı ile ilgili, "15’e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz. 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi incelemede bulunmak için geldiği Karabük’te Vali Fuat Gürel’i makamında ziyaret etti. Bakan Kurum, Valilikteki toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 2 yıl önce İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısını canı pahasına önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin’in bugün ölüm yıl dönümü olduğuna dikkat çekerek, "Gösterdiği kahramanlıkla bu ülkenin topraklarına, bu millete karşı düzenlenen hain terör saldırısını engellemiş ve kahraman bir duruş sergilemiştir. Allah yakınlarına sabır versin, milletimizin başı sağ olsun. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına da sabır diliyorum" diye konuştu.
’Sıfır Atık’ projesi kapsamında Safranbolu’yu pilot bölge ilan ettiklerini açıklayan Bakan Kurum, "Tüm ilçe genelinde ’Sıfır Atık’ sistemine geçmek suretiyle projeyi başlatıyoruz. Bu proje bittiği zaman atıkların kaynağında ayrıştırıldığı ve bu ayrıştırılan atıkların düzenli depolama sahasında bertaraf edildiği, organik atıkların da kompost haline getirildiği, hiçbir çöpün yok edilmeden, ayrıştırılmadan bu proje kapsamında çöp kovası, çöp kamyonu görmeyeceğimiz ilçemizi pilot bölge seçmek suretiyle bu projeyi de gerçekleştireceğiz. Ve bu Türkiye’de bir ilk olacak" dedi.

“ECZANELERDE KULLANILAN POŞETLER İÇİN USUL VE ESASLARI YAYINLAYACAĞIZ”

Plastik poşet kullanımının ücretlendirilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Kurum, Eczanelerde poşet kullanımı ile ilgili tepkilerin olduğu yönünde yöneltilen soru üzerine ise "Eczacılar Odası ile Bakanlığımızın bu konuda bir çalışması yürütülüyor. 15’e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz. 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Burada başka bir hassasiyet de var. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız" açıklamasında bulundu.

”HER VATANDAŞIMIZIN DERDİNİ DİNLEYEREK ÇALIŞACAĞIZ”

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Karabük'e gelen Kurum, esnaf ziyaretinde vatandaşlarla sohbet edip çocuklara oyuncak verdi. Daha sonra partisinin Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışını yapan Kurum, buradaki konuşmasında, Karabük'ün, daha üst seviyelere gelmesi noktasında birçok karar aldıklarını söyledi. Kentsel dönüşümden millet bahçelerine, bisiklet yollarına, katı atık düzenleme tesislerine kadar birçok projenin konuşulduğunu aktaran Kurum, "İkinci 100 günlük eylem planları çerçevesinde tüm projelerimizi gerçekleştirerek, Karabük'ümüzü bulunduğu noktadan daha üst seviyelere çekmek için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.
Kurum, 31 Mart'taki yerel seçimler için hız kesmeden çalışmaları sürdürdüklerini anlatarak, şöyle devam etti:
"Bu süreçte tüm ilçelerimizi AK Parti iktidarıyla tanıştırmak suretiyle bu seçimden en başarılı şekilde çıkarak, gönül belediyeciliği ve sosyal belediyecilikle başlayıp tevazu içerisinde hareket etmek ve her vatandaşımıza dokunmak, derdini dinlemek suretiyle çalışacağız, gayret göstereceğiz. Karabüklüler 16 yıldır yerli ve milli bir duruş sergiledi. İnşallah sizin bu duruşunuzun karşılığında biz de gece gündüz demeden çalışarak vatandaşımıza hizmet edeceğiz. Önümüzdeki seçimde tüm teşkilatımız bu noktada çalışacak. Kapı kapı gezmek suretiyle vatandaşın derdini dinleyin, onların derdine ortak olun, aynı tasayı, sevinci yaşayın. Hızlı ve doğru şekilde yapmak, haksızlığı gidermek suretiyle çalıştığımızda vatandaşımızın her zaman yanımızda olduğunu gördük."

"KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ İKİYE AYIRDIK"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nı ziyaretinde de 16 yıldır AK Parti iktidarıyla şehirlerin, ilçelerin, belediyelerin ihtiyacı olan tüm projeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Kurum, şehirlerin 2002 yılından itibaren çok büyük yol kat ettiğini dile getirerek, "24 Haziran seçimleriyle yeni bir sisteme geçtik. Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bu sistem çerçevesinde biz de şehirlerimizi ziyaret ediyoruz. Bakanlığımızın ilk 100 günlük eylem planlarını hamdolsun yüzde 98'lik başarıyla tamamladık. Şimdi ikinci 100 günlük eylem planlarını yapıyoruz. Bu eylem planı çerçevesinde de şehirlerimizin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz, Cumhurbaşkanımızın, liderimizin çok önemsediği millet bahçeleri projelerimiz var. Millet bahçelerini 81 ilimizde en az bir tane olmak suretiyle yapmaya gayret gösteriyoruz. İkinci 100 günlük hedeflerimiz doğrultusunda 28 ilimizde 52 millet bahçemizin projelerini tamamladık." ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Gönder